Dafne Schippers maakt geen kans op de prijs van Europees atlete van het jaar. De naam van de sprintster ontbreekt op de woensdag gepubliceerde shortlist van de Europese atletiekbond.

Eerder deze week werd Schippers ook al niet genomineerd door de IAAF voor de mondiale prijs van beste atlete van het jaar. Schippers behaalde tijdens de WK atletiek in Londen goud op de 200 meter en brons op de 100 meter.

De sprintster stond nog wel op de longlist van tien namen van de Europese bond die in september bekend werd gemaakt. Vier andere atletes overleefden de schifting wel. 

Dat zijn de Belgische meerkampster Nafissatou Thiam, de Griekse polsstokhoogspringster Ekaterini Stefanidi, de Russische hoogspringster Maria Lasitskene en de Poolse kogelslingeraarster Anita Wlodarczyk. Het kwartet veroverde in Londen de wereldtitel op hun onderdeel.

Bij de mannen maken de Turkse 200 meter-specialist Ramil Guliyev, de Franse meerkamper Kevin Mayer en de Duitse speerwerper Johannes Vetter kans op de prijs. Ook zij werden in Londen wereldkampioen.

Gala

De Europese atletiekfederatie maakt de winnaars bekend tijdens een gala op 14 oktober in de Litouwse hoofdstad Vilnius.

Schippers viel de Europese prijs twee keer ten deel, in 2014 en 2015. De 25-jarige Utrechtse werd nog nooit uitgeroepen tot beste atlete ter wereld.

Eind augustus maakte ze bekend dat ze een punt zette achter het outdoorseizoen. Ze wil zich voorbereiden op het winterseizoen.