De jaarlijkse All-Star Game in de NBA gaat met ingang van het komende seizoen niet meer tussen de Eastern en Western Conference. De fans kiezen twee aanvoerders, die vervolgens zelf een team mogen samenstellen.

Bij het formeren van hun team hoeven de captains in de nieuwe opzet geen rekening te houden met de Conferences.

Traditiegetrouw was de All-Star Game een krachtmeting tussen het oosten en het westen. Bij de 66 eerdere edities ging de winst 37 keer naar de Eastern Conference. De laatste drie jaar wonnen de spelers die actief zijn voor een ploeg in de Western Conference.

In totaal doen er 24 spelers mee aan het jaarlijkse feestje van de NBA. De tien starters - vijf uit het oosten en vijf uit het westen - worden gekozen door de fans (50 procent), de spelers (25 procent) en de media (25). De overige veertien spelers worden geselecteerd door de coaches uit de Amerikaanse basketbalcompetitie.

Door de nieuwe opzet is het nu ook mogelijk dat teamgenoten voor de verandering eens tegenover elkaar staan. Het initiatief voor de nieuwe formule, waar al jaren over gediscussieerd werd, kwam vanuit de spelersvakbond en de NBA zelf.

De 67e editie van de All-Star Game vindt op zondag 18 februari plaats in het Staples Centre, de thuishaven van Los Angeles Lakers en stadgenoot Clippers.