Michael van der Mark is zondag bij de tweede race van het WK Superbike in Frankrijk op het podium geëindigd. De 24-jarige Zuid-Hollander kwam op het circuit van Magny-Cours als derde over de finish.

Van der Mark gaf op zijn Yamaha ruim vier seconden toe op de Brit Chaz Davies, die zijn zevende overwinning van het seizoen boekte. Zijn teamgenoot Alex Lowes uit Groot-Brittannië werd op drie seconden tweede.

Voor Van der Mark betekende de derde plek in Frankrijk zijn op één na beste resultaat van dit seizoen. Twee weken geleden legde hij bij de tweede race in Portugal beslag op de tweede plaats.

Zaterdag moest de Nederlander zich in de eerste race tevreden stellen met de negende plaats. Die race werd gewonnen door de Brit Jonathan Rea, die daarmee zijn derde titel op rij veiligstelde.

Van der Mark derde bij WK Superbike in Magny-Cours
46
Van der Mark derde bij WK Superbike in Magny-Cours

Kampioenschap

In het kampioenschap bezet Van der Mark met 189 punten de zesde plaats. Rea gaat met 456 punten riant aan de leiding. Op 21 en 22 oktober volgt op het Spaanse circuit van Jerez de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

Vorige week zag Van der Mark zijn debuut in de MotoGP aan zijn neus voorbijgaan. Hij zou bij de Grand Prix van Aragon aanvankelijk Valentino Rossi vervangen, maar de Italiaan kon door een wonderbaarlijk snel herstel van een dubbele beenbreuk toch in actie komen.