De tweede Formule 4-race op het Sepang International Circuit in Maleisië kende zaterdag een bizar verloop, want geen enkele auto haalde de finish.

Door problemen met het losgelaten putdeksel waardoor Formule 1-coureur Romain Grosjean vrijdag al crashte bij de tweede vrije training, werden beide Formule 4-races van dit weekend verreden op zaterdag.

De eerste race verliep zonder problemen, maar tijdens de tweede wedstrijd raakte in de slotfase bij veel coureurs de brandstof op, waarna de safetycar de baan op kwam.

Bij het ingaan van de achtste en laatste ronde was Kane Shepherd uit Thailand de enige die nog achter de safetycar reed, maar ook hij kwam zonder brandstof te zitten. Desondanks werd hij uitgeroepen tot winnaar.

Vermoedelijk kwam het brandstofprobleem voort uit een inschattingsfout bij de teams doordat beide races achter elkaar werden verreden.

Verschoor

De Formule 4, dat geldt als één van de opstapklassen naar de Formule 1, kent geen wereldkampioenschap. De raceklasse bestaat uit races in diverse landen en regio's.

Vorig jaar was Red Bull Racing-talent Richard Verschoor de beste bij de kampioenschappen in Noord-Europa en Spanje. Dit seizoen komt de 16-jarige Nederlander uit in de Formule Renault 2.0.