De talentvolle Nederlandse honkballer Donny Breek heeft in Almere een zevenjarig profcontract getekend voor de Amerikaanse MLB-ploeg Minnesota Twins. 

De verwachting is dat de rechtshandige pitcher van hoofdklasser DSS zich eind maart 2018 in Fort Myers (Florida) mag melden voor zijn eerste trainingskamp. Hij zal bij de Twins bij een van de jeugdploegen instromen.

Breek begon met honkballen bij Almere'90. Via de honkbalschool Scimitars en HCAW kwam hij terecht bij het Haarlemse DSS, waar hij op 16 april 2016 zijn debuut maakte in de hoofdklasse.

De jongeling won met nationale jeugdteams al diverse Europese titels en kreeg ook al een uitnodiging voor Europa onder-19. Door zijn goede prestaties kwam hij in beeld bij clubs uit de befaamde Major League.

World Series

Minnesota Twins won in de clubhistorie drie keer de World Series, in 1924, 1987 en 1991. Ook voor dit seizoen is de ploeg al verzekerd van een plaats in de play-offs van de Major League Baseball.

Mocht Breek de MLB halen dan wordt hij zeker niet de eerste Nederlander op het hoogste niveau. De meeste Nederlandse spelers in de MLB zijn geboren op de Antillen.