Dankzij Rafael Nadal en Roger Federer hebben de Europese tennissers de voorsprong tegen spelers uit de rest van de wereld bij de Laver Cup zaterdag uitgebreid naar 7-3.

Nadal had de nodige moeite met de Amerikaan Jack Sock, maar de nummer één van de wereld won wel: 6-3, 3-6 en 11-9.

Federer, de nummer twee van de wereldranglijst, was eerder op de dag met 6-4 en 6-2 te sterk voor Socks landgenoot Sam Querrey.

De Australiër Nick Kyrgios bracht de achterstand van de tennissers uit de rest van de wereld terug door de Tsjech Tomas Berdych met 4-6, 7-6 (4) en 10-6 te verslaan.

Na de eerste partijen op vrijdag stond Europa al met 3-1 voor. Marin Cilic, Dominic Thiem en Alexander Zverev wonnnen, terwijl Nadal met Tomas Berdych onderuit ging in het dubbelspel.

Iedere zege op vrijdag leverde een punt op. Op zaterdag zijn er twee punten te verdienen per overwinning en op zondag drie punten. Het team dat als eerste dertien punten pakt, wint de Laver Cup.

1927

De Laver Cup is een driedaags toernooi waarbij tennissers uit Europa de strijd aangaan met collega's uit de rest van de wereld. Deze traditie bestaat in het golf al sinds 1927 in de vorm van de Ryder Cup.

Het toernooi is een bedenksel van het management van Roger Federer en is vernoemd naar de Australische tennislegende Rod Laver.

Later zaterdag neemt Tomas Berdych het op tegen Nick Kyrgios en staan Federer en Nadal in het dubbelspel tegenover Querrey en Sock.