Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zaterdag op de eerste dag van de Champions League of Darts in het Welshe Cardiff een partij gewonnen en een partij verloren.

Van Barneveld begon zaterdagmiddag goed aan de Champions League of Darts door nummer één van de wereld Van Gerwen met liefst 10-5 te verslaan.

De sterk spelende Van Barneveld had door twee vroege breaks direct het initiatief en liet Van Gerwen, de verliezend finalist van vorig jaar, vervolgens niet meer in de buurt komen.

Later op de dag stond de 'klassieker' tussen Van Barneveld en Phil Taylor in de Motorpoint Arena in Cardiff voor de 73e keer op het programma. De Nederlander won slechts zestien van de vorige ontmoetingen met zijn grote rivaal en kon ook nu geen zege boeken: 6-10.

Van Gerwen nam het in zijn tweede partij op tegen Adrian Lewis en was duidelijk een maatje te groot voor de Engelsman. Het werd 10-4 voor de regerend wereldkampioen.

Taylor won zijn eerste partij al met 10-7 van Lewis, staat met vier punten bovenaan in groep A en is zo goed als zeker van een plek in de halve finales. Van Gerwen en Van Barneveld volgen met twee punten en gaan uitmaken wie zich ook onder de laatste vier schaart.

Groep B

In de andere groep is de Oostenrijker Mensur Suljovic na twee zeges zeker van de halve finale. Peter Wright en Gary Anderson hebben twee punten, terwijl Dave Chisnall twee keer verloor en nul punten heeft.

Ook in groep B gaan de twee beste spelers door naar de knock-outfase van zondag. Voor de winnaar van het prestigieuze toernooi ligt een cheque van 100.000 pond klaar.

De Champions League of Darts is het eerste grote toernooi na de World Matchplay van eind juli. Vorig jaar verloor Van Gerwen de finale in de Motorpoint Arena in Cardiff van Taylor.