Golovkin: 'Gevecht tegen Alvarez wordt grootste van onze generatie'

Gennady Golovkin claimt dat niet het 'gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor, maar zijn clash met Saul 'Canelo' Alvarez van komend weekend de "grootste bokspartij van onze generatie" is.

De nog ongeslagen Kazachse middengewicht verdedigt in de nacht van zaterdag op zondag zijn wereldtitels bij de boksbonden WBA en IBF. Zijn WBC-riem staat niet op het spel in de T-Mobile Arena van Las Vegas.

Golovkin (35) hoopt ook zijn 38e gevecht winnend af te sluiten tegen de acht jaar jongere Alvarez. "Dit is de allergrootste dag voor het boksen van dit tijdperk", verzekert de Kazach. "Het wordt een gigantisch en historisch gevecht."

Zijn Mexicaanse opponent Alvarez is drievoudig wereldkampioen in twee verschillende klasses en verloor slechts één van zijn 51 partijen, in 2013 tegen Mayweather.

Hoewel zijn landgenoot en oud-bokskampioen Oscar de la Hoya verwacht dat de T-Mobile Arena in een "hel" verandert, is Alvarez niet van plan om vooraf veel woorden vuil te maken aan zijn confrontatie met Golovkin.

"Ik hou er niet zo van om veel te praten, maar ik ben er klaar voor. Ik weet dat het een zwaar gevecht gaat worden en daar heb ik me ook op voorbereid. Ik wil dat iedereen er net zo van gaat genieten als ik."

Lees meer over:
Tip de redactie