Publiekstrekker Els zegt af voor KLM Open vanwege orkaan Irma

Ernie Els, een van de publiekstrekkers bij het KLM Open, heeft zich maandag afgemeld voor het Nederlandse golftoernooi omdat hij na orkaan Irma bij zijn familie en vrienden in Florida wil blijven.

"Het is met grote spijt dat ik de keuze heb moeten maken om me terug te trekken uit het KLM Open deze week", aldus Els in een verklaring. "Ik keek er enorm naar uit om voor het eerst sinds lange tijd af te slaan in dit historische toernooi, maar soms heeft moeder natuur andere plannen."

De 47-jarige Zuid-Afrikaan woont in het zuiden van Florida en heeft daar ook een school opgericht voor autistische kinderen. Deze school moest worden geëvacueerd vanwege orkaan Irma, die dit weekend voor veel (water)overlast heeft gezorgd in de Amerikaanse staat.

“Het is een onzekere tijd en mijn eerste zorg op dit moment en de komende dagen is om mijn familie te steunen als ook onze vrienden en medewerkers bij Els for Autism", zegt Els.

"We moeten ons instellen op de gevolgen van deze verschrikkelijke storm. Het wordt een zware tijd en we moeten samen de schouders eronder zetten."

Luiten

Els, voormalig nummer één van de wereld, won in zijn succesvolle carrière onder meer vier majors.

Toernooidirecteur Daan Slooter: "Het is extreem spijtig dat Ernie Els er dit jaar niet bij kan zijn. We hebben echter alle begrip voor zijn keuze en hopen met hem dat de schade na de orkaan mee zal vallen en dat iedereen veilig is.''

Het KLM Open is van donderdag tot en met zondag op The Dutch in Spijk. Naast titelverdediger Joost Luiten staan ook onder meer Europese toppers als Padraig Harrington, Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger op de deelnemerslijst.

Lees meer over:
Tip de redactie