Sjoerd Marijne volgt Roelant Oltmans op als bondscoach van de Indiase hockeyers, zo meldt de Indiase hockeybond vrijdag. De 43-jarige Brabander stapt over van de vrouwenploeg van India.

Oltmans werd vorige week ontslagen bij de mannenploeg omdat hij in twee jaar geen successen wist te boeken. Het team eindigde deze zomer teleurstellend als zesde bij de Hockey World League in Londen.

Marijne is de derde Nederlander op rij die het mag proberen bij de kwartfinalist van de Olympische Spelen van vorig jaar in Rio de Janeiro. Paul van Ass was de voorganger van Oltmans.

Marijne was sinds januari 2017 de bondscoach van de Indiase hockeysters. Hij hoopte op eerherstel, nadat hij in september 2015 na minder dan een jaar ontslagen werd als trainer van de Oranjevrouwen.

Geduld

Harendra Singh is de opvolger van Marijne bij de vrouwen van India. De Indiër had eerder al de mannen onder zijn hoede en werd ook genoemd als mogelijk opvolger van Oltmans.

De hockeybond van India heeft de laatste jaren weinig geduld met buitenlandse bondscoaches. Ook de Australiërs Ric Charlesworth, Michael Nobbs en Terry Walsh kregen net als de Spanjaard Jose Brasa niet de tijd hun contract uit te dienen.