De kaartverkoop van het grote boksgevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor van eind vorige maand heeft geen record opgeleverd, omdat er duizenden lege plaatsen waren in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

De inkomsten van de kaartverkoop van 'The Money Fight', zoals het door Mayweather gewonnen gevecht werd genoemd, komen volgens de Nevada State Athletic Commission uit op 55,4 miljoen dollar (46,5 miljoen euro).

Daarmee blijft Mayweather-McGregor flink achter bij het gevecht tussen Mayweather en Manny Pacquiao in 2015, waar de kaartverkoop goed was voor een recette van 72,2 miljoen dollar (60,5 miljoen euro).

Het promotiebedrijf van Mayweather en MMA-organisatie UFC hoopten om 60 miljoen tot 80 miljoen dollar binnen te halen door de verkoop van tickets.

Er waren echter meer dan zevenduizend lege plaatsen in de T-Mobile Arena. Het stadion heeft een capaciteit van 20.500 plaatsen en er zijn 13.094 kaartjes verkocht. De gemiddelde prijs van een kaartje was 4.232 dollar (3.549 euro), met een maximum van 10.000 dollar.

Pay-per-view

In de komende dagen wordt pas bekend hoeveel geld er is opgehaald met pay-per-view. Amerikanen moesten tussen de 90 en 100 dollar betalen om het gevecht live te kunnen bekijken op televisie.

Bij Mayweather-Pacquiao zijn er 4,6 miljoen pay-per-views verkocht en de verwachting is dat dat record op 26 augustus verbeterd is.

De televisiekijkers zullen voor de meeste inkomsten zorgen voor Mayweather-McGregor, wat hoogstwaarschijnlijk het meest lucratieve boksgevecht uit de geschiedenis wordt. Mayweather-Pacquiao was goed voor een totale omzet van 620 miljoen dollar (520 miljoen euro).

Winnaar Mayweather, die met zijn duel met Pacquiao ruim 250 miljoen dollar verdiende, is contractueel hoe dan ook al zeker van 100 miljoen dollar. McGregor zal minimaal 30 miljoen dollar krijgen.