Valentino Rossi heeft zaterdag het ziekenhuis weer verlaten nadat hij een dag eerder succesvol werd geopereerd aan twee breuken in zijn rechterbeen. De Italiaanse motorcoureur was volgens zijn artsen voldoende hersteld om weer naar huis te mogen.

De 38-jarige Rossi brak donderdag zijn kuit- en scheenbeen bij een ongeluk op een crossmotor en onderging diezelfde nacht nog een ingreep in het ziekenhuis van Ancona.

Zaterdagochtend had de negenvoudig wereldkampioen voldoende rust gehad om daar ontslagen te worden en zijn revalidatie thuis voort te zetten. "Ik heb een goede nacht met veel slaap gehad en voelde me vanmorgen prima", zegt Rossi op de website van de MotoGP.

"De dokteren kwamen me vertellen dat ik groen licht heb om weer naar huis te gaan, waar ik nog beter kan rusten. Ik zal direct met mijn verdere revalidatie beginnen en dan merken we wel hoe mijn lichaam reageert."

Rossi hoopt zo snel mogelijk weer op zijn Yamaha te kunnen stappen. De huidige nummer vier in de WK-stand kan een tiende titel, met nog zes van de achttien races te gaan, wel vergeten.

'The Doctor', die vlak bij zijn woonplaats Tavullia tegen het asfalt smakte, liep eind mei bij een valpartij al lichte nier- en leverschade op. Toen miste hij geen enkele Grand Prix.