Er komt aan het einde van dit jaar toch geen herhaling van het gevecht tussen Manny Pacquiao en Jeff Horn om de wereldtitel in het weltergewicht van boksbond WBO.

Pacquiao, die ook parlementariër is zijn zijn geboorteland de Filipijnen, gaf vrijdag te kennen dat hij ten tijde van de partij "andere verplichtingen" heeft.

"Pacquiao zal namens de Filipijnse regering deel uitmaken van een delegatie die China zal bezoeken midden in de periode dat hij zich zou moeten voorbereiden op dit gevecht", meldt promotor Dean Lonergan. "Pacquiao wil in 2018 met Jeff Horn vechten om de wereldtitel.

Onlangs werd bekend dat de burgemeester van Brisbane, Graham Quirk, toestemming had gegeven om het gevecht op 12 november plaats te laten vinden in de Australische stad.

De WBO zal nu mogelijk op zoek gaan naar een andere uitdager van Horn. De Amerikaan Jesse Vargas is een kandiaat om op 12 november te vechten.

Controversieel

Horn verraste begin juli de bokswereld door Pacquiao te verslaan in de strijd om de wereldtitel in het weltergewicht van bond WBO. Dat gevecht werd ook afgewerkt in Brisbane, de geboorteplaats van Horn.

De uitkomst van de partij was controversieel. De juryleden riepen voormalig leraar Horn unaniem uit tot winnaar, terwijl Pacquiao volgens veel kenners de overhand had.

De WBO stelde een onderzoek in, maar ook na het terugzien van het gevecht wezen andere juryleden Horn aan als winnaar.