Valentino Rossi is in de nacht van donderdag op vrijdag succesvol geopereerd aan twee breuken in zijn rechterbeen. De negenvoudig wereldkampioen in de motorsport brak zijn kuit- en scheenbeen bij een ongeluk op de crossmotor.

"De operatie is goed gegaan", zegt de 38-jarige Rossi vrijdag op de site van de MotoGP. "Toen ik vanochtend wakker werd, voelde ik me al prima."

"Ik heb erg veel spijt van het ongeluk. Nu wil ik zo snel mogelijk weer op mijn motor zitten en ik doe mijn best om dat voor elkaar te krijgen."

De Italiaan en zijn team van Yamaha doen voorlopig geen uitspraken over hoe lang Rossi eruit ligt. Er zijn nog zes van de achttien races te gaan in het huidige MotoGP-seizoen, te beginnen volgende week zondag met de Grand Prix van San Marino op het circuit van Misano.

Het seizoen eindigt op 12 november met de GP van Valencia. Rossi, die zeven keer wereldkampioen werd in de zwaarste klasse, staat op de vierde plaats in WK-stand met 26 punten minder dan koploper en landgenoot Andrea Dovizioso.

Trainingsrit

Rossi liep zijn blessures op bij ongeluk tijdens een trainingsrit op een crossmotor vlak bij zijn huis in het Italiaanse Tavullia.

'The Doctor' liep eind mei bij een valpartij met een crossmotor al lichte nier- en leverschade op. Dat kostte hem toen geen race.