Frank de Wit is donderdag bij de wereldkampioenschappen judo in Boedapest uitgeschakeld in de strijd om de medailles. De 21-jarige judoka verloor in de herkansingen op ippon van de Mongoliër Uuganbaatar Otgonbaatar.

De Wit had eerder op donderdag in de kwartfinale van de klasse tot 81 kilogram zijn meerdere moeten erkennen in Saeid Mollaei uit Iran. De Wit, zichtbaar vermoeid na zijn eerdere optredens op donderdag, verloor met ippon.

Een zege op de Mongoliër Otgonbaatar was noodzakelijk om alsnog zicht te houden op een bronzen medaille. Dat lukte echter niet. De Wit verloor op ippon, waardoor de 21-jarige Nederlander als zevende eindigt. Eerder dit jaar verloor De Wit op de EK eveneens de strijd om het brons.

De Wit won in de ochtend nog wel zijn openingspartij van de Duitser Benjamin Münnich en toonde zich vervolgens ook sterker dan de Pool Damian Szwarnowiecki.

EK

Eerder dit jaar, in april, verloor De Wit bij de Europese kampioenschappen de strijd om het brons.

Bij de WK was De Wit donderdag de enige Nederlander die in actie kwam. Sam van 't Westende en Margriet Bergstra gingen woensdag tijdens hun eerste optreden onderuit.

Vrijdag zijn er volop medaillekansen voor Nederland met Kim Polling en Sanne van Dijke in de categorie tot 70 kilogram en Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk in de categorie tot 78 kilogram.