Nyck de Vries is zondag op de tweede plek geëindigd bij de sprintrace in de Formule 2 op het circuit van Spa-Francorchamps. De 22-jarige coureur moest alleen de Braziliaan Sergio Sette Camara voor zich dulden.

De Vries reed in België zijn eerste Grand Prix-weekend voor zijn nieuwe team Racing Engineering. Hij maakte eerder deze week de plotselinge overstap van Rapax naar de Spaanse renstal.

"Ik ben hier echt heel blij mee. Het is niet makkelijk om halverwege in te stappen bij een nieuw team", zegt De Vries. "Racing Engeneering deed altijd bovenin mee, maar heeft nu geen makkelijk seizoen. Ik ben blij dat ik ze deze podiumplek heb kunnen geven. Hopelijk kan ik zo doorgaan."

Zaterdag eindigde het Friese talent op de vijfde plek in de hoofdrace. In de sprintrace op zondag rook hij zelfs aan de zege, maar Sette Camara verdedigde met succes een voorsprong van ongeveer een seconde in de achttien rondes lange race.

Na een stevige crash van de Japanner Nobuharu Matsushita eindigde de race achter de safety car.

"Er was door mijn overstap veel werk te doen, dus ik heb in de afgelopen dagen weinig daglicht gezien", vertelde De Vries, die genoot van de vele Nederlandse fans in Spa. "Zaterdag en zondag zag je veel oranje rond het circuit en tijdens de drivers parade. Normaal is er niet veel publiek bij de Formule 2, maar nu was er veel oranje. Dat was heel gaaf om te zien."

Debuutseizoen

De Vries, die deel uitmaakt van het talentenprogramma van McLaren, is bezig aan zijn debuutseizoen in de Formule 2. Eind mei won hij in Monaco zijn eerste race in deze klasse. Vorige maand eindigde hij bovendien twee keer als derde bij de races in Hongarije.

Door zijn vijfde en tweede plek in België stijgt De Vries van de achtste naar de zesde plek in het klassement. De Monegask Charles Leclerc gaat riant aan de leiding. Er staan nog drie races op het programma in de Formule 2: in Italië, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Om 14.00 uur begint de Formule 1-race op het circuit van Spa. Max Verstappen start vanaf de vijfde plek.