Zeilster Marit Bouwmeester heeft woensdag bij het wereldkampioenschap in de Laser Radial-klasse op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik opnieuw goede zaken gedaan.

De 29-jarige Nederlandse finishte de twee races op de derde dag van het WK als eerste en tweede. Bouwmeester steeg daardoor van de 24e naar de vijfde plek in het klassement.

De olympisch kampioene herstelde zich daarmee van haar mindere optreden op de eerste dag van het toernooi. Ze werd toen 29e en 27e. Dinsdag klom Bouwmeester al van de 61e naar de 24e plaats.

"Na de eerste dag hebben we een aantal processen behoorlijk aangescherpt. Dat leverde gisteren al een veel beter niveau op. Hetzelfde lukte vandaag. Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we twee mooie, stabiele races neer kunnen zetten", aldus Bouwmeester na afloop.

Klassement

Bouwmeester heeft momenteel 39 punten. Het gat met de nummer drie van het klassement, de Duitse Svenja Weger, bedraagt zeventien punten. De Japanse Manami Doi en de Belgische Evi van Acker gaan met 21 punten aan de leiding.

Maxime Jonker, die na twee dagen de beste Nederlandse was op de tiende plek, zakte naar de twaalfde plaats. Mirthe Akkerman en Daphne van der Vaart staan na zes races respectievelijk 29e en 36e.