De Nederlandse volleybalsters zijn dinsdag overtuigend begonnen aan het WK-kwalificatietoernooi. In Rotterdam won Oranje de eerste wedstrijd met 3-0 van Griekenland. De setstanden waren 25-13, 25-13 en 25-18.

Oranje strijdt in het Topsportcentrum met België, Bulgarije, Slovenië, Griekenland en Tsjechië om de laatste twee tickets voor het wereldkampioenschap dat in 2018 wordt gehouden in Japan.

Nederland wist zich begin juni tijdens het eerste kwalificatietoernooi niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK. De equipe van bondscoach Jamie Morrison verloor in Baku de beslissende wedstrijd van gastland Azerbeidzjan.

Het team kreeg in de aanloop naar het toernooi nog wel een tegenvaller te verwerken. Spelverdeelster Laura Dijkema verzwikte haar enkel en was dinsdag niet inzetbaar.

Stoltenborg

Femke Stoltenborg was een prima vervangster tegen de Griekse speelsters, die het Nederland niet echt moeilijk wisten te maken.

Woensdag is België de tweede tegenstander van de Nederlandse vrouwen, die vorige zomer bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro knap als vierde eindigden.