Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er zaterdag in het Letse Jurmala niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het EK beachvolleybal.

In de halve eindstrijd waren de als tweede geplaatste Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo net iets sterker dan de Nederlanders: 25-23, 15-21 en 11-15.

Brouwer en Meeuwsen zijn nog niet klaar in Letland. De winnaars van brons op de Spelen van 2016 spelen nog tegen de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle in de strijd om de derde plaats.

De Belgen zijn geen onbekende tegenstanders voor Brouwer/Meeuwsen. In de groepsfase van het EK werd nog gewonnen in twee sets (21-17 en 21-16).

Begin augustus was het Belgische tweetal verrassend te sterk in de tweede ronde van het WK in Wenen. Brouwer en Meeuwsen werden in 2013 wereldkampioen.

Vrouwen

Bij de vrouwen komt er sowieso een andere kampioen. Titelverdedigers Laura Ludwig en Kira Walkenhorst werden in de kwartfinales verrassend uitgeschakeld door hun landgenotes Nadja Glenzke en Julia Grössner: 21-17, 14-21 en 17-19.

Ludwig en Walkenhorst wonnen niet alleen het laatste EK, maar ook het WK en bij de Olympische Spelen.

De drie deelnemende vrouwenteams uit Nederland werden bij het EK al voor de kwartfinales uitgeschakeld.