Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben vrijdag zonder te spelen de kwartfinales bereikt van het Europees kampioenschap beachvolleybal in het Letse Jurmala. Bij de vrouwen zijn alle Nederlandse koppels uitgeschakeld

Brouwer en Meeuwsen hoefden vrijdag niet het zand op, omdat hun tegenstanders voor een plek bij de laatste acht, de Duitsers Alexander Walkenhorst en Sebastian Fuchs, zich enkele uren voor de wedstrijd terugtrokken wegens een blessure van Fuchs.

Het Nederlandse duo was als groepswinnaar vrijgeloot voor de eerste knock-outronde.

De kwart- en halve finales bij de mannen staan zaterdag op het programma in Jurmala, terwijl de finale zondag is.

Vrouwen

Bij de vrouwen strandden Jolien Sinnema en Joy Stubbe in de tweede ronde. Het Nederlandse duo boog voor de Duitse wereld- en olympisch kampioenen Laura Ludwig en Kira Walkenhorst: 20-22 en 15-21.

In de eerste set bood Sinnema/Stubbe nog goed tegenstand tegen de Europees kampioenen van 2015 en 2016. In de tweede set was het verschil groter en kwamen de Duitse vrouwen niet meer in de problemen.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel legden het in de achtste finales af tegen de als eerste geplaatste Chantal Laboureur en Julia Sude, ook uit Duitsland: 12-21 en 17-21.

Annemieke Driessen en Ilke Meertens verloren al in de eerste ronde, van het Poolse tweetal Kinga Kolosinska/ Jagoda Gruszczynska: 6-21 en 17-21.