Conor McGregor is blij dat hij toestemming heeft gekregen om bij zijn bokspartij tegen Floyd Mayweather lichtere handschoenen te gebruiken.

"Ik geloof niet dat Mayweather met deze lichtere handschoenen het einde van de tweede ronde gaat halen", zegt McGregor. De UFC-kampioen beantwoordde donderdag vragen van journalisten waaronder van de BBC in een conference call.

De Nevada State Athletic Commission (NAC), die het titanenduel organiseert, gaf onlangs toestemming om voor het gevecht handschoenen van acht ounce (226 gram) te gebruiken. Handschoenen van tien ounce (283 gram) zijn doorgaans het minimale gewicht bij boksduels.

De lichtere handschoenen hebben minder bescherming rond de knokkels, waardoor boksers die harder stoten in het voordeel zijn.

McGregor gebruikt in de MMA steevast handschoenen van 4 ounce, terwijl Mayweather in het merendeel van zijn 49 boksduels handschoenen van 8 ounce droeg.

Oorlog voeren

McGregor zegt klaar te zijn voor het lucratieve gevecht, dat eind deze maand plaatsvindt in Las Vegas. "Ik ben in staat om twaalf ronden lang oorlog te voeren als het nodig is, maar het kan ook binnen enkele seconden voorbij zijn voor hem. Ik ben bereid om diep in de loopgraven te kruipen."

"Een deel van mij wil er een mooie show van maken en hem langzaam uitschakelen, maar ik zie hem eigenlijk niet alle klappen incasseren."

McGregor (29) en Mayweather (40) staan op 26 augustus tegenover elkaar in de T-Mobile Arena in Las Vegas. De Amerikaan keerde terug van zijn bokspensioen nadat hij door de MMA-kampioen werd uitgedaagd.