Jeffrey Herlings heeft zondag de Grand Prix van Zwitserland in de MXGP-klasse gewonnen. De Nederlandse motorcrosser was oppermachtig in de tweede manche, nadat hij in de eerste heat als zesde was geëindigd.

KTM-coureur Herlings pakte net als Gautier Paulin dit weekend veertig punten, maar eindigt boven de Fransman omdat hij ook een manche wist te winnen.

Herlings staat na vijftien van de negentien races op de tweede plaats in de WK-stand, met 508 punten. De Italiaan Antonio Cairoli heeft de koppositie met 605 punten nog altijd stevig in handen. 

Voor de 22-jarige Brabander is het zijn derde gewonnen Grand Prix van het seizoen. Hij was vorige week de beste in België en begin mei in Letland.

Voorsprong

Herlings greep in de tweede manche in het Zwitserse Frauenfeld-Gachnang snel de leiding en finishte met een voorsprong van vijf seconden op Paulin. Achtvoudig wereldkampioen Cairoli werd vierde.

De eerste omloop werd zondag gewonnen door Arnaud Tonus. De Zwitser kon die prestatie geen goed vervolg geven, want hij viel in de tweede manche uit.

Glenn Coldenhoff bleef in Zwitserland steken op een vijftiende en een negende plaats. De Nederlander staat met 320 punten elfde in de WK-stand.