Melissa Boekelman heeft woensdagavond bij de WK atletiek niet voor een stunt kunnen zorgen in de finale van het kogelstoten. De meervoudig Nederlands kampioene eindigde als elfde in Londen. 

Boekelman kwam bij haar eerste poging tot 17,61 meter en deed het bij haar tweede stoot wat beter (17,73 meter). Haar derde en laatste poging was echter ongeldig.

De 28-jarige Zuid-Hollandse, die zich dinsdag nog verrassend voor de eindstrijd plaatste met een stoot van 17,88 meter, mocht zich uiteindelijk elfde van de wereld noemen.

Haar doel voor de finale was een plek bij de eerste acht, maar ze kwam niet in de buurt van haar persoonlijk record (18,66). 

Boekelman elfde in WK-finale kogelstoten

Debuut

In 2006 werd Boekelman nog wereldkampioene onder-20, maar haar echte doorbraak bleef lang uit. Vorig jaar maakte ze in Rio de Janeiro eindelijk haar olympisch debuut en dit was haar eerste optreden op een WK.

Het goud in Londen ging naar de Chinese Lijiao Gong met een stoot van 19,94. De Hongaarse Anita Martin veroverde het zilver en de Amerikaanse Michelle Carter greep het brons.