Usain Bolt ondervindt zaterdag bij de WK atletiek in Londen geen concurrentie van Andre De Grasse. De 22-jarige Canadees heeft zich met een hamstringblessure teruggetrokken voor onder meer de 100 meter.

De Grasse legde afgelopen zomer op het koningsnummer bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog beslag op het brons en werd bij de vorige WK, twee jaar geleden in Peking, ook derde op de 100 meter.

"Het hele jaar was ik gefocust op de 100 meter in Londen. Ik voelde me uitstekend en keek er erg naar uit tegen de beste atleten ter wereld te lopen. Het is onvoorstelbaar voor mij dat ik dat nu niet kan doen, maar ik moet mij erbij neerleggen", baalt De Grasse.

De Grasse, die zijn blessure maandag opliep tijdens een training, is naar verwachting vier tot zes weken uitgeschakeld. "We hebben er alles aan gedaan hem op tijd fit te krijgen, maar dat gaat met deze blessure niet lukken", aldus zijn manager Paul Doyle.

9,69

Naast de 100 meter zou De Grasse ook de 200 meter en de 4x100 meter estafette lopen namens Canada. Op de beide individuele nummers gold hij als serieuze medaillekandidaat.

De Grasse is bezig aan een ijzersterk seizoen en voert met twee overwinningen op de 100 meter het klassement om de Diamond League aan. Bovendien klokte hij in juni, weliswaar met veel rugwind en daardoor niet officieel, de snelste seizoenstijd en de tweede tijd ooit (9,69 seconden).

Door het wegvallen van De Grasse heeft Bolt weer een concurrent minder. De Jamaicaan zet na de WK een punt achter zijn imposante loopbaan en hoopt op een waardig afscheid in Londen.