Honkballer Ozzie Albies heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn debuut gemaakt in de Major League Baseball (MLB) voor de Atlanta Braves.

De op Curaçao geboren Albies werd eerder op dinsdag door de Braves aan de wedstrijdselectie toegevoegd en maakte vervolgens direct zijn debuut tegen Los Angeles Dodgers als tweede honkman.

De 20-jarige Albies wist na een vrije loop een punt te scoren, toen zijn teamgenoot Jonathan Camargo een homerun sloeg. Hij kon echter niet voorkomen dat de Dodgers met 3-2 wonnen in Atlanta.

Kenley Jansen, de Nederlandse werper van de Dodgers, stelde in de negende inning de overwinning veilig voor de ploeg van manager Dave Roberts.

Jongste

Albies speelde dit seizoen tot nu toe voor de Minor League-ploeg Gwinnett en maakte daar indruk met een slaggemiddelde van 0.285 en negen homeruns in 97 wedstrijden. De Curaçaoënaar is nu de jongste speler in de Major League.

Naast Jansen en Albies zijn er nog vier Nederlanders actief in de Major League: Didi Gregorius (New York Yankees), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Andrelton Simmons (Los Angeles Angels) en Jonathan Schoop (Baltimore Orioles).