Churandy Martina komt vanwege een hamstringblessure dit seizoen niet meer in actie. Dat zegt de 33-jarige sprinter maandag tegen de NOS.

Door de kwetsuur had de op Curaçao geboren atleet zich al afgemeld voor de WK atletiek in Londen, die vrijdag van start gaan. Hij zou daar starten op de 200 meter en de 4x100 meter.

Martina liep de blessure half juli op bij de Diamond League-wedstrijden in Rabat. Hij wil eerst volledig herstellen voor hij weer in actie komt.

"Op de WK lopen zou een groot risico inhouden. Ik wil meedoen voor de medailles, maar dan moet ik wel gezond zijn", zegt Martina maandag tegen de NOS.

Vanwege zijn fysieke gesteldheid had Martina zich al gericht op de 200 meter. "Op de 100 meter is een goede start heel belangrijk. Op de 200 meter speelt die minder een rol. Ik heb me dus vooral gefocust op de 200 meter voor Londen."

Hoewel hij nu moet afhaken, hoopt Martina er over drie jaar bij de Olympische Spelen in Tokio gewoon bij te zijn. "Als ik gezond ben, zijn die afstanden prima te combineren."

Afzeggen WK was geen moeilijke keuze voor Martina
117
Afzeggen WK was geen moeilijke keuze voor Martina