Joost Luiten is zaterdag voortijdig uitgeschakeld bij het Porsche European Open. De Nederlander miste de cut na de tweede ronde in het natte Hamburg.

De 31-jarige Luiten leverde een scorekaart van 73 slagen (één boven par) en dat was niet genoeg om het toernooi te mogen vervolgen op de Green Eagle Golf Courses.

Na zijn eerste achttien holes stond de Zuid-Hollander nog op 72 slagen (par), waarmee hij de gedeelde 73e plaats innam. Vrijdag kon Luiten zijn tweede rondgang niet afmaken omdat de greens overstroomd waren door zware regenval boven Hamburg.

Op zijn resterende twee holes slaagde de winnaar van het KLM Open er echter niet in om alsnog op één onder par te eindigen. Hij noteerde een bogey en een birdie, waardoor hij met twee slagen te veel uitkwam op de gedeelde 89e plek.

De leiding in het klassement is in handen van Ashley Chesters. De Engelsman staat na 36 holes op een totaalscore van 135 slagen, negen onder par. Alexander Levy, de Franse titelverdediger, bezet met -7 de gedeelde vierde positie. Jens Fahrbring en Siddikur Rahman (-8) staan samen tweede achter Chesters.

Zaterdag volgt de derde ronde in Duitsland. Zondag is de vierde en laatste dag van het toernooi dat deel uitmaakt van de Europese Tour.