Discuswerper Erik Cadée maakt onderdeel uit van de Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen atletiek, die van 4 tot en met 13 augustus plaatsvinden in Londen.

Cadée is de enige atleet die nog toegevoegd is aan de voorlopige selectie die vorige week bekend werd gemaakt door de Nederlandse atletiekunie.

De discuswerper voldeed niet aan de kwalificatielimiet, maar mag van de internationale atletiekbond IAAF alsnog meedoen omdat minder atleten dan verwacht zich kwalificeerden voor het onderdeel.

Cadée kwam dit seizoen tot een worp van 64,93 meter, 7 centimeter verwijderd van de WK-limiet van 65,00 meter. De Nederlander kreeg vanwege zijn 24e positie op de wereldranglijst een invitatie.

Cadée was ook aanwezig op de WK's van 2007, 2009, 2011 en 2013. Hij haalde geen enkele keer de finale.

Afvallers

Polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar, deze zomer goed voor een hoogte van 5,60 meter, maakte ook nog kans op een uitnodiging, maar hij stond niet hoog genoeg op de ranking en is definitief afgevallen.

Marije van Hunenstijn (4x100 meter) en Nicky van Leuveren (4x400 meter) behoorden wel tot de voorselectie, maar zijn alsnog afgevallen omdat ze niet fit genoeg zijn. Het totaal aantal Nederlandse atleten dat naar Londen afreist komt daarmee op dertig.