Derrick Rose zet zijn loopbaan voort bij Cleveland Cavaliers. De 28-jarige point guard heeft overeenstemming over een contract bereikt met de NBA-kampioen van 2016.

Volgen ESPN gaat Rose 2,1 miljoen dollar (omgerekend 1,8 miljoen euro) verdienen. De Amerikaan kwam het afgelopen seizoen uit voor New York Knicks.

Cleveland bevestigde de overgang van de transfervrije Rose dinsdagavond. "Ik heb maar één doel voor ogen en dat is winnen", zegt drievoudig All-Star op de website van zijn nieuwe werkgever. "Dat ik met de Cavaliers om de titel mee kan doen, is het enige dat voor mij telt."

De 28-jarige Rose beleefde zijn hoogtepunt in 2011, toen hij werd gekozen tot meest waardevolle speler van de NBA. Sinds april van dit jaar kwam hij niet meer in actie door een knieblessure waarvan hij inmiddels is hersteld.

Bij Cleveland moet hij Kyrie Irving vervangen. Die heeft om een transfer gevraagd omdat hij niet langer in de schaduw wil staan van sterspeler LeBron James.

Lakers

Rose sprak eerder met vertegenwoordigers van Los Angeles Lakers. De Cavaliers stonden de afgelopen drie jaar in de finale van de NBA tegenover Golden State Warriors, dat in 2015 en dit jaar de sterkste bleek.

Het nieuwe seizoen in de NBA begint op 17 oktober.