Joost Luiten heeft zondag de kans op een goede klassering op het Brits Open verspeeld. De Rotterdammer sloot de laatste ronde af met 73 slagen. Na die score zakte hij naarde 44e plaats in het klassement.

Luiten begon de laatste ronde als nummer achttien van het deelnemersveld. Hij hoopte op een plaats in de top tien, maar kende zijn slechtste ronde van het toernooi op Royal Birkdale.

Na negen holes was de Nederlander al naar de dertigste plaats gezakt. In de tweede serie van negen holes maakte hij drie bogeys en één birdie, waarmee hij op drie boven par uitkwam.

De 31-jarige Luiten opende donderdag nog met een score van 68 slagen. "Je wil stijgen op zondag en als je dan drie slagen boven par blijft, is dat een deceptie", concludeerde hij op Golf.nl.

Spieth

De 146e editie van het Brits Open werd gewonnen door Jordan Spieth. De 23-jarige Amerikaan, die als koploper de slotdag inging, kwam uit op een totaal van 268 slagen, twaalf onder par.

Spieth legde zijn laatste ronde af in 69 slagen en bleef zijn landgenoot Matt Kuchar drie slagen voor. Hij won voor de derde keer een majortoernooi, nadat hij twee jaar geleden zowel de Masters als de US Open op zijn naam schreef.

Vorig jaar pakte Henrik Stenson de titel. De Zweed moest met een score van 277 slagen genoegen nemen met de gedeelde elfde plek.