Raymond van Barneveld heeft zich zondag geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay Darts. De Hagenaar klopte de Engelsman Joe Cullen met 10-8. Eerder op de dag stranden Jelle Klaasen en Benito van de Pas beiden in de eerste ronde.

Van Barneveld liep na een 2-1 achterstand uit naar 8-3 en leek op weg naar een eenvoudige zege. Cullen knokte zich vervolgens terug door drie legs op een rij te winnen.

De Engelsman kwam daarna terug tot 9-8, nadat de Nederlander drie wedstrijdpijlen op dubbel twintig miste. In de achttiende leg maakte Van Barneveld het alsnog af. In de tweede ronde staat hij tegenover Phil Taylor, die Gerwyn Price met 10-5 versloeg.

Klaasen ging met 10-5 onderuit tegen de Engelsman Justin Pipe. De 32-jarige Alphenaar, die eerder dit jaar een polsoperatie onderging, pakte pas bij een 5-0 achterstand zijn eerste leg. De winst van Pipe kwam geen moment in gevaar.

Van de Pas

Van de Pas verloor na een thriller met 11-9 van de Noord-Ier Daryl Gurney. De 24-jarige Tilburger kreeg op 9-7 drie wedstrijdpijlen, maar hij verzuimde de partij te beslissen. Van de Pas, die bovendien een finish van 170 liet noteren, won vervolgens geen enkele leg meer.

Zaterdag strandde Christian Kist al in de eerste ronde. Hij moest het afleggen tegen Gary Anderson, hoewel hij de tweevoudig wereldkampioen wel goed partij gaf: 10-7.

Titelverdediger Michael van Gerwen speelt maandag tegen Stephen Bunting. De regerend wereldkampioen won de World Matchplay in zowel 2015 als 2016. Taylor schreef het toernooi liefst vijftien keer op zijn naam.