Usain Bolt leeft met gemengde gevoelens toe naar de WK volgende maand in Londen, waar hij afscheid zal nemen als topsporter. 

"Enerzijds ben ik blij dat het einde nadert, anderzijds ben ik verdrietig dat het straks voorbij is", zegt Bolt in Monaco tegen de NOS.

De 30-jarige Jamaicaan liep daar vrijdagavond bij de Diamond League in het Stade Louis II zijn laatste 100 meter in de aanloop naar zijn laatste toernooi.

"Ik ga het missen. De wedstrijden, de atletiekbaan, de stadions en de fans. Ik heb in de atletieksport alles gedaan wat ik kon doen. De wedstrijden en de sfeer in de stadions zorgen altijd weer voor een geweldig gevoel."

Goede weg

De achtvoudig olympisch en elfvoudig wereldkampioen kende in Monaco een goede generale voor de WK. Na teleurstellende tijden in de afgelopen maanden liep Bolt in Monte Carlo voor het eerst dit seizoen onder de tien seconden (9,95) en dat stemde hem tevreden.

"Dat laat zien dat ik op de goede weg ben", aldus Bolt, die de race won. "Ik ben blij met deze tijd. Ik werk er continu aan om beter te worden. Er kunnen nog wat zaken beter. Daar focus ik me nu op."

Bolt loopt op de WK, die op vrijdag 4 augustus van start gaat, de 100 meter en de 4x100 meter estafette. De 200 meter laat hij schieten.