Germaine de Randamie is toegevoegd aan het deelnemersveld van de UFC Fight Night in Ahoy op 2 september. Dat heeft de vechtsportorganisatie donderdag bekendgemaakt.

In Rotterdam neemt De Randamie het in de bantamgewichtsklasse op tegen Marion Reneau. De Amerikaanse won zeven van haar voorgaande elf gevechten.

De Randamie werd in februari de eerste Nederlandse vrouw met een wereldtitel in de MMA. In New York versloeg ze de Amerikaanse Holly Holm.

De 33-jarige Utrechtse wordt binnenkort echter onttroond als wereldkampioene. Ze weigerde in de ring te stappen tegen uitdager Cris 'Cyborg' Justino, vanwege het dopingverleden van de Braziliaanse. Cyborg neemt het eind deze maand op tegen Tonya Evinger om de vacante wereldtitel in het vedergewicht.

Het optreden op de Fight Night in de Rotterdamse evenementenhal wordt het zesde gevecht voor De Randamie in de UFC. Van haar voorgaande duels verloor ze er slechts één.

Struve

Eerder werd al bekend dat zwaargewicht Stefan Struve in het hoofdevenement in Ahoy tegenover de Rus Alexander Volkov staat.

De UFC Fight Night in Rotterdam bestaat uit in totaal acht gevechten. Naast de gevechten van Struve en De Randamie staan de volgende duels op het programma: Rustam Khabilov-Desmond Green (lichtgewicht), Marco Rogerio De Lima-Saparbeg Safarov (lichtgewicht), Francimar Barroso-Aleksandar Rakic (lichtzwaargewicht), Bojan Mihajlovic-Abdul Kerim-Edilov (lichtzwaargewicht), Islam Makachev-Michel Prazeres (lichtgewicht) en Leon Edwards-Bryan Barberena (weltergewicht).

Het wordt de tweede keer dat de UFC Nederland aandoet. In 2016 werd er ook een Fight Night georganiseerd in Rotterdam.