De persconferentie tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor in de aanloop naar hun titanenduel op 26 augustus is ontaard in een verbaal gevecht.

De ongeslagen Amerikaanse bokser en de Ierse kooivechter troffen elkaar dinsdag in het Staples Center van Las Vegas, om hun boksgevecht aan te prijzen. McGregor (28), die bekendstaat om zijn trash talk voorafgaand aan gevechten, riep dat hij Mayweather binnen vier ronden knock-out zou slaan.

Daarna nam de 40-jarige Amerikaan de microfoon over. "Eén ding is zeker: jij zal met een witte vlag zwaaien. Je mag kiezen of je op je gezicht of op je rug eindigt", zei Mayweather.

Voor het oog van duizenden toegestroomde fans en de draaiende camera's gingen de twee kemphanen vervolgens tegenover elkaar staan. Verwensingen vlogen over en weer en beveiligers moesten er aan te pas komen om Mayweather en McGregor uit elkaar te halen.

Razernij

"Ik ben niet bang voor hem", blufte de Ier, die er vorig jaar als eerste in was geslaagd om in twee verschillende gewichtsklassen kampioen te worden van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts. "Hij is niet gewend aan mijn bewegingen, mijn kracht, mijn razernij."

Mayweather en McGregor nemen het op 26 augustus in het MGM Grant in Las Vegas tegen elkaar op. Met het gevecht is meer dan honderd miljoen dollar gemoeid. Mayweather ging in 2015 met pensioen, maar keert voor de titanenstrijd met McGregor eenmalig terug in de ring.