Jeff Horn blijft na een onderzoek van de WBO wereldkampioen in het weltergewicht. De Australiër won vorige week in een controversieel duel van Manny Pacquiao.

De WBO stelde een onderzoek in, maar besloot dinsdag de uitslag toch in het voordeel van Horn te laten staan. "De uitslag was controversieel en leidde tot onenigheid tussen de fans", meldt de WBO in een verklaring. "We hebben daarom gevraagd aan vijf anonieme, bevoegde juryleden uit verschillende landen om de beelden zonder geluid te bekijken."

"Om de winnaar van elke ronde te bepalen moesten drie van de vijf juryleden instemmen. Pacquiao heeft vijf ronden gewonnen en Horn zeven. De uitslag blijft daarom staan."

Horn reageert opgetogen. "In plaats van te zeggen dat ik denk dat ik het gevecht heb gewonnen, kan ik nu zeggen dat ik heb gewonnen."

Discussie

Na afloop van het titelgevecht in Brisbane ontstond er discussie over de beslissing van de juryleden die Horn unaniem als winnaar aanwezen. Volgens veel fans had Pacquiao in de laatste rondes de overhand.

In de negende ronde ging Horn zelfs bijna knock-out. Toch was het jurybesluit met 117-111, 115-113 en 115-113 licht in zijn voordeel.