De Nederlandse volleybalsters hebben ook de tweede wedstrijd in de World Grand Prix gewonnen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison rekende zaterdag in Omnisport in Apeldoorn in drie sets af met Thailand: 25-20, 26-24 en 25-16.

Oranje won vrijdag al van de Dominicaanse Republiek en speelt zondag eveneens in Apeldoorn tegen Japan.

Nederland begon sterk aan de eerste set en liep aan het einde van de set uit naar een ruime voorsprong. Op 24-20 haalde Laura Dijkema het laatste punt binnen.

Ook in de tweede set verdedigde Oranje lang een kleine voorsprong, maar Thailand vocht zich terug naar 23-23. Met 26-24 pakte Nederland op het tweede setpoint alsnog de set.

In de derde set liepen de speelsters van Morrison al snel uit naar een grote marge van negen punten. Die gaven ze niet meer uit handen. Met een harde aanval via Celeste Plak werd op 24-16 het laatste punt binnengehaald.

Stijgende lijn

"We liggen op schema", reageerde Maret Balkestein-Grothues bij Ziggo Sport na de zege op Thailand. "Het is mooi om te zien hoe de jonge speelsters op een hoger niveau komen. Daar zit een stijgende lijn in. Dat is ook goed voor het Nederlandse volleybal."

Ze verwacht zondag in Japan de sterkste van de drie tegenstanders van deze speelronde. "Ze zijn technisch sterk en staan tactisch ook goed."

Oranje gaat volgende week naar Rusland voor het tweede speelweekeinde van de World Grand Prix en speelt daarna in Brazilië de laatste drie wedstrijden. De vijf beste landen uit de reeks plaatsen zich voor de Final Six van begin augustus in China, dat als gastland automatisch is geplaatst.