De Nederlandse hockeysters hebben zondag de halvefinaleronde van de Hockey World League gewonnen.

De ploeg van bondscoach Alyson Annan was in de finale van de derde fase van het prestigieuze toernooi met 2-0 te sterk voor China.

Caia van Maasakker nam in Brussel beide treffers voor haar rekening. De verdedigster van SCHC benutte tot twee keer toe (39e en 48e minuut) een strafcorner.

Oranje verzekerde zich donderdag al van een ticket voor het WK van volgend jaar in Londen en een plaats in de eindronde van de Hockey World League in november in Auckland door in de kwartfinales Spanje met 2-0 opzij te zetten.

Nederland rekende zaterdag in de halve eindstrijd pas na shoot-outs af met Nieuw-Zeeland (5-4).

Trots

Bondscoach Annan kon niet anders dan trots zijn na de winst op China. "We domineerden de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal en de meiden speelden precies zoals ik ze van tevoren had opgedragen", zei ze bij Ziggo Sport.

"We hebben dit hele toernooi maar één doelpunt tegen gekregen. Dat en het feit dat we maar vier strafcorners tegen kregen, toont aan dat de verdediging het heel goed heeft gedaan.''

Van Maasakker kroonde zich met zeven treffers tot topscorer van het toernooi in Brussel. "Er werd met het vertrek van Maartje Paumen ineens veel van haar verwacht", aldus Annan. "Ze heeft het laten zien met treffers in de kwartfinale, halve finale en nu in de finale. Ik ben heel trots op haar."