Manny Pacquiao is verrassend zijn wereldtitel in het weltergewicht kwijt. Pacquiao verloor zondag in het Australische Brisbane van Jeff Horn na een jurybeslissing.

De achtvoudig wereldkampioen, die in november bij zijn rentree in Las Vegas de titel opeiste na een zege op Jesse Vargas, begon als de zware favoriet aan de partij tegen Horn. 

Pacquiao leek met zijn aanvallende stijl de betere in de twaalf rondes durende partij, zeker omdat hij Horn in de negende ronde bijna knock-out sloeg. 

De Australiër hield het desondanks de hele partij vol in het Suncorp Stadium, waarna de jury na de laatste bel unaniem de winst aan hem gaf: 117-111, 115-113 en 115-113.

Bradley

Het is niet de eerste keer dat Pacquiao benadeeld lijkt te worden door de jury. In 2012 verloor de Filippijn zijn wereldtitel aan Timothy Bradley na een soortgelijke beslissing, die nog steeds wordt gezien als een van de meest controversiële in de boksgeschiedenis.

Pacquiao zei na afloop de zege van Horn te accepteren, maar wil wel revanche nemen. "We hebben een clausule voor een rematch. Daar ga ik zeker voor."

De bokser verwierf in 2015 mondiale bekendheid met zijn bokspartij tegen Floyd Mayweather, ook wel het 'Gevecht van de Eeuw' genoemd. Pacquiao verloor, maar verdiende wel 100 miljoen dollar.