Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bradley Wiggins

Wiggins wil als roeier naar Olympische Spelen van 2020

Bradley Wiggins hoopt op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 zijn zesde gouden medaille te winnen. Dat wil hij echter niet als wielrenner doen, maar als roeier.
Door NU.nl

De inmiddels 37-jarige Wiggins beëindigde vorig jaar zijn wielerloopbaan, waarna hij ging roeien om fit te blijven. Hij blijkt echter zo veel aanleg te hebben, dat hij een professionele coach in de hand heeft genomen.

Wiggins pakte als baanwielrenner vier keer goud op de Spelen en won in 2012 de individuele tijdrit in Londen. Hij traint inmiddels zeven dagen per week en heeft zich aangemeld voor de Britse nationale kampioenschappen in december.

"En dan zien we het wel", zegt de Tourwinnaar van 2012 tegen The Daily Mail. "Misschien is een zesde gouden medaille op de Spelen wel mogelijk."

Massa

Om succesvol te kunnen zijn in zijn nieuwe discipline heeft Wiggins wel veel meer massa moeten kweken. "Ik probeer naar de 100 kilo te gaan. Dan ben ik 31 kilo zwaarder dan toen ik de Tour won. Ik voel me nu goed. Het enige nadeel is dat mijn pak wat strakker begint te zitten."

Wiggins is tijdens de Spelen van 2020 de 40 gepasseerd. Hij had in een eerder stadium dan ook aangegeven dat een olympisch optreden op de roeibaan onrealistisch zou zijn. Maar hij is teruggekomen op die woorden.

"Misschien heb ik wel waanideeën, maar gezien mijn tijden lijkt het van niet. En tijden zijn de basis van alles: als je bepaalde waardes kunt halen gedurende een bepaalde tijd, win je. En daar zit ik niet ver vanaf. Dus als ik de komende achttien maanden alles geef, waarom zou ik het dan niet halen?"

Aanbevolen artikelen