Golfer Joost Luiten heeft op de tweede dag van de Open Franse titelstrijd in Parijs zijn positie in de subtop niet kunnen vasthouden.

De 31-jarige Rotterdammer, licht aangeslagen door een schouderblessure, zakte vrijdag naar de middenmoot door een rondje van 71 slagen (par) op Le National.

Voor zijn openingsronde op donderdag gebruikte hij 69 slagen. Met een score van 140 slagen begint Luiten zaterdag als nummer 28 aan de derde ronde.

Luiten liet tijdens zijn tweede omloop drie birdies en drie bogeys noteren. Hij kreeg bij zijn afslag op de twaalfde hole last van zijn linkerschouder. Met aanhoudende pijn voltooide hij zijn ronde, met bogeys op de twaalfde en dertiende hole.

"Het is nu afwachten hoe de schouder zich in het weekeinde houdt", liet Luiten weten. "Dat is voor nu het belangrijkste doel: pijnvrij spelen. Het zit net onder mijn sleutelbeen, bij de eerste rib. Ik heb met mijn fysiotherapeut gesproken en hij zei dat ik in ieder geval niks echt kapot kan maken."

De Spanjaard Adrian Otaegui en de Amerikaan Peter Uihlein leiden met een score van 134. Luiten eindigde vorig jaar als negende in Parijs. Volgend jaar is golfbaan Le National gastheer voor de Ryder Cup.