Usain Bolt verdedigt in augustus bij de WK atletiek in Londen alleen zijn titel op de 100 meter en de 4x100 meter estafette. De Jamaicaan bevestigt dat hij niet op de 200 meter zal uitkomen. 

"De mensen vragen me er steeds naar, maar ik zal zeker niet de 200 meter lopen'', aldus Bolt in het Tsjechische Ostrava, waar hij woensdag meedoet aan de World Challenge.

De achtvoudig olympisch kampioen is bezig aan zijn afscheidstournee. De wereldkampioenschappen in Londen zijn het sluitstuk van zijn indrukwekkende carrière, die ook elf wereldtitels omvat en de wereldrecords op 100 (9,58) en 200 meter (19,19).

Op de vorige WK, twee jaar geleden in Peking, veroverde Bolt goud op de 100 meter, de 200 meter en de 4x100 meter. Hij herhaalde dat kunstje vorig jaar op de Olympische Spelen.

Diamond League

Deze zomer zijn de optredens van Bolt schaars. Hij liep pas één wedstrijd, op zijn geboortegrond in Kingston. Na Ostrava volgt nog de Diamond League in Monaco en dan de WK.

"Het is al met al een emotioneel seizoen. Ik wil het publiek ook deze laatste keer graag een show voorschotelen en er zelf iedere minuut van genieten'' , zei de 30-jarige Bolt in Ostrava.

De WK in Londen begint op 4 augustus en duurt tot 13 augustus. De titelstrijd vindt plaats in het Olympisch Stadion van de Spelen van 2012.