Net als tweevoudig olympisch kampioene Elaine Thompson ziet ook de Amerikaanse atlete Tori Bowie af van de 'dubbel' bij de WK in Londen. De 26-jarige sprintster loopt in augustus de 100 of de 200 meter. 

Thompson liet vorige week al weten de 200 meter over te slaan. De Jamaicaanse olympisch kampioene op op 100 en 200 meter richt zich volledig op de kortste afstand.

Bowie kwalificeerde zich bij de nationale kampioenschappen in Sacramento voor beide afstanden. Ze gaat echter een keuze maken voor de WK, kondigde ze aan op de website van de Amerikaanse bond.

"Ik ga zeker niet de dubbel doen. Mijn coach wilde wel dat ik de mogelijkheid zou hebben om te kunnen kiezen tussen de 100 en 200 meter."

Spelen

Bowie pakte vorig jaar bij de Spelen achter Thompson zilver op de 100 meter. Op de 200 meter moest ze naast Thompson ook wereldkampioene Dafne Schippers voor zich dulden.

De Amerikaanse is de snelste vrouw van dit jaar op de 200 meter met 21,77 seconden, Schippers heeft 22,29 als beste tijd staan. De Utrechtse wil in Londen wel beide afstanden lopen. Zij kondigde maandag aan met het oog op de WK de NK van volgende maand in haar thuisstad over te slaan.

De WK worden van 5 tot en met 13 augustus in Londen gehouden.