Schippers meldt zich af voor NK atletiek in thuisstad Utrecht

Dafne Schippers laat de NK atletiek in haar thuisstad Utrecht van volgende maand schieten. Ze heeft zich maandag afgemeld, meldt de Atletiekunie.

De 25-jarige topsprintster wil optimaal voorbereid zijn op de WK in Londen van begin augustus. Ze heeft daarom met haar begeleidingsstaf besloten om een extra trainingsperiode in te lassen.

Schippers wil in augustus in het Olympisch Stadion haar wereldtitel op de 200 meter prolongeren. Ze gaat ook voor een topklassering op de 100 meter, waarop ze twee jaar geleden zilver pakte.

"Zowel de Atletiekunie als Dafne betreurt het enorm dat zij niet op haar geboortegrond zal uitkomen", staat in het persbericht dat de Nederlandse atletiekbond maandag publiceerde.

Martina

Ook drie andere Nederlandse topatleten laten verstek gaan. Sprinter Churandy Martina en midden- en langeafstandsloopster Maureen Koster doen dat weekend mee aan de Diamond League in Rabat.

Susan Krumins, voorheen Kuijken, zit tijdens de NK op een hoogtestage, waardoor zij er net als haar concurrente Koster niet bij is in Utrecht.

De NK atletiek worden van 13 tot en met 16 juli gehouden in Utrecht. Alle onderdelen worden afgewerkt op Sportpark Maarschalkerweerd, met uitzondering van het polsstokhoogspringen. Dat wordt op de 13e op Vredenburg gehouden.

Lees meer over:
Tip de redactie