Luiten stijgt naar tiende plaats na prima derde ronde in München

Joost Luiten heeft zaterdag acht plaatsen winst geboekt in de derde ronde van de BMW International Open. De Nederlander staat op de gedeelde tiende plek met nog achttien holes te gaan.

De 31-jarige Luiten ging zaterdag rond in 69 slagen, drie onder par. Daardoor staat hij net als vijf collega's na drie dagen op -8 voor het toernooi.

De Bleiswijker begon matig aan zijn derde omloop met bogeys op de vierde en de zesde hole, maar daarna herstelde hij zich sterk met vijf birdies in zijn laatste elf holes.

Luiten begon het International Open vrijdag met een ronde van 66 slagen. Zaterdag leverde hij terrein in door een tweede omloop van 73.

"Ik moet laag gaan morgen voor een goed resultaat en dan moet je wel aan -5 denken", reageerde Luiten tegen Golf.nl. "Maar het vertrouwen komt meer en meer terug. We gaan het morgen zien."

De Spanjaard Sergio Garcia en de Engelsman Richard Bland beginnen zondag als leiders aan het Duitse toernooi. Het duo staat op -13. De Zweed Joakim Lagergren is de nummer drie met -11.

Tip de redactie