Bo Bendsneyder heeft zaterdag bij de derde vrije training voor de TT van Assen in de Moto3 de snelste tijd genoteerd.

Bendsneyder zette op een regenachtige baan een tijd van 1.57,078 neer. Daarmee was de 18-jarige Nederlander ruim een halve seconde sneller dan de Thai Nakarin Atiratphuvapat (Honda). Ook zette hij de Spaanse leider in het WK Joan Mir (Honda) op ruim zeven tienden.

"Ik voelde me goed, verbeterde me iedere ronde. Uiteindelijk beloon je jezelf met een mooie eerste plek", aldus Bendsneyder bij Eurosport. "Onder deze omstandigheden maak je al snel een foutje. Tot nu toe is het goed gegaan, maar ik hoop op een droge race zondag."

In de eerste en tweede vrije trainingen had hij een vijfde en tiende tijd neergezet.

Om 12.35 uur komt Bendsneyder opnieuw op de baan om zich te kwalificeren voor de race van zondag. Bij zijn thuiswedstrijd mikt de Nederlander op een plek in de top vijf.

MotoGP

Scott Redding domineerde de derde vrije training in de MotoGP. De Brit was op zijn Ducati de snelste op het natte asfalt. Redding eindigde vorig jaar als derde in de TT, toen het tijdens de race ook met bakken uit de hemel kwam.

Publieksheld Valentino Rossi was de op een na snelste op zijn Yamaha. De Italiaan gaat zondag op jacht naar zijn tiende overwinning in de TT. Regerend wereldkampioen Marc Márquez (Honda) klokte de derde tijd.