Bendsneyder vijfde en tiende in eerste vrije trainingen TT Assen

Bo Bendsneyder heeft vrijdag bij de eerste twee vrije trainingen voor de TT van Assen in de Moto3 respectievelijk de vijfde en de tiende tijd neergezet. In de MotoGP was de leider in de WK-stand Maverick Viñales de snelste coureur van de dag.

Bendsneyder, die zondag bij zijn thuisrace mikt op een plek in de top vijf, hoefde vrijdagochtend in de Moto3 slechts vier coureurs voor zich te dulden.

De 18-jarige Rotterdammer noteerde een tijd van 1.43,798 in Assen. Alleen de Duitser Philipp Oettl (1.43,231), de Italianen Enea Bastianini (1.43,335) en Romano Fenati (1.43,389) en de Spaanse Maria Herrera (1.43,785) waren sneller. De Spaanse leider in de WK-stand Joan Mir kwam tot de achtste tijd (1.44,021).

's Middags verbeterde Bendsneyder zich in de tweede vrije training met een halve seconde (1.43,282), maar ook zijn concurrenten gingen een stuk sneller. De Nederlander kwam uit op de tiende stek, op bijna een seconde van de nummer één, Jorge Martin uit Spanje (1.42,414).

MotoGP

In de MotoGP toonde Viñales zich de beste coureur van de dag met een tijd van 1.33,130 in de tweede vrije training. De Spanjaard hield de Duitser Jonas Folger (1.33,497) en zijn landgenoot Marc Marquez achter zich. Zevenvoudig TT-winnaar Valentino Rossi zette de zesde tijd van de dag neer (1.33,830).

De eerste vrije training in de MotoGP verliep niet vlekkeloos. De ochtendsessie werd aan het begin kort stilgelegd na valpartijen van de Spanjaard Jorge Lorenzo (Ducati) en Folger (Yamaha).

De oorzaak was een oliespoor op het Drentse circuit, achtergelaten door de lekkende machine van de Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati).

Diens landgenoot Danilo Petrucci zette de beste trainingstijd neer in de ochtend. Overall eindigde hij als zevende op vrijdag.

Zaterdag zijn de derde vrije trainingen en de kwalificaties, terwijl de races zondag plaatsvinden.

Lees meer over:
Tip de redactie