3x3-basketballers grijpen naast wereldtitel, vrouwen eindigen als vierde

De Nederlandse 3x3-basketballers hebben woensdag bij het WK in het Franse Nantes zilver gepakt. Titelverdediger Servië was in de finale te sterk: 21-18. De vrouwen verloren de wedstrijd om de derde plaats.

Bij 3x3-basketbal, vanaf de Spelen van 2020 in Tokio een olympische sport, wordt gespeeld met drie spelers per team. Daarnaast moeten de spelers het doen met één basket.

Zowel de mannen als de vrouwen kwamen in Frankrijk ongeslagen de groepsfase door, waarin ze het opnamen tegen vier andere landen. 

De mannenploeg, bestaande uit Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Joey Schelvis en Bas Rozendaal, was op de weg naar de finale in de knock-outfase te sterk voor Slovenië en Rusland.

In de finale dolf Oranje nipt het onderspit tegen Servië, waar sterspeler Domovic Bulut de gevaarlijkste man was. Servië kroonde zich voor de derde keer tot wereldkampioen.

Vrouwen 

De basketbalsters verloren eerder op de avond de strijd om de derde plek. De formatie, bestaande uit Jacobine Klerx, Karin Kuijt, Jill en Loyce Bettonvil, moest hun meerdere erkennen in Oekraïne: 15-13.

De wereldtitel bij de vrouwen ging naar Rusland, dat in de halve finale nog te sterk was voor Nederland.

Lees meer over:
Tip de redactie