Organisatie diskwalificeert nummer drie van 24 uur van Le Mans

Vaillante Rebellion is maandagavond uit de uitslag van de 24 uur van Le Mans geschrapt. Het team eindigde zondag nog als derde.  

Tijdens de technische controle bleek dat #13 Vaillante Rebellion niet aan de regels voldeed. Er werd een gat ontdekt in het bodywork van de auto, waardoor de motorkap sneller losgemaakt kon worden om bij de motor te komen. 

De organisatie van de 24 uur van Le Mans diskwalificeerde de bolide die werd bestuurd door de Braziliaan Nelson Piquet junior, de Deen David Heinemeier Hansson en Mathias Beche uit Zwitserland. Dat betekent dat stuntman en acteur Jackie Chan met zijn team een tweede podiumplaats kan vieren.

Achter de winnende Porsche had de geboren Gelderlander Ho-Pin Tung de Oreca 07-Gibson uit het team van Chan naar de tweede plaats gestuurd.

De andere auto van de filmster werd als vierde afgevlagd, maar schuift nu op naar de derde plek. David Cheng uit China, de Brit Alex Brundle en de Fransman Tristan Gommendy komen daardoor alsnog op het podium van de 24-uurs race.

Vaillante Rebellion heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de diskwalificatie.

Lees meer over:
Tip de redactie