Maartje Paumen heeft haar loopbaan bij Den Bosch in stijl afgesloten. Mede dankzij een treffer van de afscheidnemende captain won de ploeg maandag de finale van de EuroHockey Club Cup van het Duitse UHC Hamburg: 2-1.

Paumen was voor eigen publiek zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer. De oud-international, die volgend seizoen Den Bosch na dertien jaar verlaat voor Royal Antwerp, zorgde uit een strafcorner voor 1-0.

Na de gelijkmaker van de Duitse ploeg, stond Paumen aan de basis van het winnende doelpunt. Op aangeven van de 31-jarige Brabantse zorgde Pien Sanders voor de 2-1.

Den Bosch was de titelverdediger van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Paumen had zaterdag in de halve eindstrijd tegen het Engelse Surbiton HC (7-1) al drie keer gescoord.

Dubbel gevoel

"Dit maakt het wel echt af, het kan gewoon niet mooier", aldus Paumen na afloop in een interview met hockey.nl. "Het is ook wel een dubbel gevoel. Ik ben hier geworden wie ik ben. Daar ben ik de club dankbaar voor."

"Heel mijn leven heb ik zeven dagen per week geleefd voor het hockey. Nu, de komende twee jaar, ga ik iets minder trainen en iets meer vrije tijd krijgen en daar ook van genieten. Het zal wel raar voelen als ik hier straks het complex verlaat."

Amsterdam

Eerder had Amsterdam de strijd om brons gewonnen. De hockeysters versloegen het Engelse Surbiton HC met 3-1. Julia Müller, Lauren Stam en Charlotte Vega tekenden voor de treffers in Den Bosch.

Amsterdam miste de finale omdat de ploeg zaterdag in de halve eindstrijd tegen UHC Hamburg een voorsprong van 2-0 weggaf (2-2). De Duitse ploeg zegevierde uiteindelijk met shoot-outs (3-1).