Golden State Warriors heeft zondag (lokale tijd) ook zijn tweede wedstrijd van de NBA-finale ruim gewonnen. In de eigen Oracle Arena werd titelverdediger Cleveland Cavaliers met 132-113 verslagen. 

De ploeg uit Californië won het eerste duel al met 113-91. De eindstrijd gaat volgens het principe best-of-seven, zodat de Warriors nog twee zeges nodig hebben.

Kevin Durant was zondag opnieuw de grote man bij de Warriors. Hij tekende voor 33 punten en greep ook nog eens dertien rebounds. Samen met Stephen Curry (32) en Klay Thompson (22) maakte hij 87 van de 132 punten voor de winnende ploeg.

LeBron James, de grote vedette van de Cavaliers, bleef steken op 29 punten. ''Ik vond ons beter spelen dan in het eerste duel'', bleef hij na afloop positief. ''We moeten even kijken wat we moeten doen om het derde duel wel te winnen.''

Warriors te sterk voor Cavaliers in tweede finale-wedstrijd NBA
113
Warriors te sterk voor Cavaliers in tweede finale-wedstrijd NBA

Woensdag

Beide ploegen ontmoeten elkaar woensdag opnieuw. Dan spelen de Cavaliers thuis. Het vierde duel is voor vrijdag uitgeschreven.

Het is het derde jaar op rij dat Golden State en Cleveland in de NBA-finale tegenover elkaar staan. In 2015 pakten de Warriors de titel, vorig jaar was de ploeg uit Ohio de beste. James speelt zijn achtste NBA-finale. Hij streed eerder vier keer met Miami Heat voor de titel.